24 Nisan 2014 Perşembe

Boğaziçi Köprüsü Üzerinde Bisiklet Sürmek

Şöyle bir baktığımızda, günden güne bisiklet ve bisikletliler ile ilgili daha fazla etkinliğin oluşturulmaya başlandığını görüyoruz. Sıradaki etkinlik haberi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan Spor AŞ'den geldi. 2012 yılından beri her yıl düzenlenen İstanbul Bisiklet Turu bu yıl da 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Şekil 1: Geçtiğimiz yıllardan köprü geçişi


4 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ilave olarak düzenlenen bu etkinlik kapsamında bisikletliler Barbaros Bulvarındaki Yahya Kemal Parkı'ndan başlayacak, E5'e katılarak köprüyü geçecek ve Şükrü Saracoğlu stadının yakınından çevreyolundan ayrılarak Rüştiye Caddesi üzerinden Caddebostan Parkına doğru ilerleyecek ve parkuru tamamlayacaklar.


Şekil 2: Tur Rotası

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılan sporcuların köprüyü geçmesini müteakip başlayacak olan İstanbul Bisiklet turuna katılım 200 kişilik kontenjan ile sınırlandırılmış. Dolayısı ile Katılmayı planlayan bisikletlilerin acele etmesi gerekiyor. Tüm katılımcıların saat 12:00'de başlangıç noktasında Katılım ise Kişi başına 20 TL olarak belirlenmiş.

Önemli notlardan bir tanesi, katılımda bulunmayı planlayan bisikletlilerin Taksim AKM önünden, Bakırköy Özgürlük  Meydanından ya da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nin önünden otobüsler ile start noktasına ücretsiz olarak getirileceğidir. Otobüslerin kalkış saati 10:30 olarak belirlenmiştir.

Daha detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıdan edinilebilir.

İstanbul Bisiklet Gezisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder